У Німеччині знайшли потенційну заміну для ракет Taurus, — ЗМІ

18:58, 19 березня 2024
Як повідомляється, ФРН замовить у США крилаті ракети JASSM-ER, які можуть замінити Taurus.
У Німеччині знайшли потенційну заміну для ракет Taurus, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд Німеччини розпочав процес замовлення 75 новітніх крилатих ракет JASSM-ER у США, передає Bild 

Стверджується, що ця закупівля може замінити наявні ракети Taurus в довгостроковій перспективі та відбувається після того, як уряд Німеччини у 2022 році висловив зацікавленість уряду США в придбанні винищувачів F-35 та ракет, пов'язаних з ними. Закупівельна ціна за весь пакет становить понад 8 млрд євро.

Видання пише, що разом із F-35 німці замовили кілька ракет класу "повітря-повітря" та "повітря-земля", але процес закупівлі JASSM затягнувся. Тепер офіційний контракт очікують восени цього року.

Крилату ракету JASSM використовують для ураження особливо важливих цілей з високою точністю. У 2018 році авіаударами США за допомогою JASSM було знищено завод з виробництва хімічної зброї, що належав режиму Башара Асада в Сирії.

Компанія-виробник Lockheed-Martin вказує дальність дії ракети у щонайменше 926 кілометрів. Фактична максимальна дальність польоту, яка також залежить від висоти та швидкості несучої системи, тримається у секреті.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Валерій Марчук
    Валерій Марчук
    голова Чернівецького апеляційного суду