МЕА попереджає, що атаки українських дронів по російських НПЗ можуть підірвати ринок дизельного палива

16:00, 12 квітня 2024
Міжнародне енергетичне агентство попередило про можливі наслідки для ринків нафти.
МЕА попереджає, що атаки українських дронів по російських НПЗ можуть підірвати ринок дизельного палива
Джерело фото: ministry_of_defense_ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міжнародне енергетичне агентство попереджає про можливі наслідки для світових ринків нафтопродуктів через серію атак українських безпілотників на російські нафтопереробні заводи. За даними МЕА, українські ударні безпілотники вже встигли посилити атаки на нафтову промисловість росії, намагаючись припинити постачання палива для військових та обмежити доходи кремля. Про це повідомляє Bloomberg.

Внаслідок цього, за останній квартал, втрата потужностей переробки сирої нафти у росії може скласти від 500 до 600 тисяч барелів на день на валовій основі без компенсацій. Зупинка роботи пошкоджених нафтопереробних заводів на чотири-вісім тижнів може призвести до значних втрат у російському експорті нафтопродуктів.

Міжнародні ринки, зокрема, залежать від російського експорту дизельного палива, нафти та авіаційного палива. Проте, наслідки цих атак можуть мати додатковий вплив на світовий енергетичний ринок, як попередив міністр оборони США Ллойд Остін.

Незважаючи на ці загрози, фактичне падіння нафтопереробних заводів наразі залишається меншим, ніж очікувалося. Офіційні дані МЕА показують, що обсяги видобутку сирої нафти в росії до кінця березня відповідають стандартним показникам.

Раніше Глава Пентагону Ллойд Остін закликав Україну не бити по російських нафтопереробних заводах, бо це збільшить ціну енергоносіїв. Хоча Президент Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що Україна має право завдавати ударів у відповідь по нафтопереробних заводах, військових та енергетичних об’єктах рф.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва