Польща продовжить захист для українських біженців навіть без паспортів

13:07, 26 квітня 2024
У Польщі продовжать захист українським біженцям та обіцяють захищати українських біженців.
Польща продовжить захист для українських біженців навіть без паспортів
Джерело фото: uapl.info
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова Міністерства внутрішніх справ Польщі Марчін Кєрвінський заявив про намір країни продовжити захист для українських біженців, який наразі діє до 30 червня. Він також підтвердив, що тимчасовий захист буде надано українцям, які не мають паспортів, пише Gazeta.

«Ми знайдемо спосіб, щоб розв'язати цю проблему. Нам треба діяти мудро і раціонально. Всі речі, які стосуються українців у Польщі, прописані в законах. Ми продовжимо захист для українських біженців, який поки діє лише до 30 червня», - підкреслив Кєрвінський.

Міністр, який також відповідає за міграційну політику та легалізацію іноземців, зазначив, що Польща залишатимеся вірною своїм зобов'язанням охороняти права біженців і не передаватиме їхні приватні дані.

«Ті, хто не матимуть паспортів будуть підлягати тимчасовому захисту. Польща буде охороняти їх права і нікому не передасть їх приватних даних, в тому числі Україні», - підкреслив він.

Раніше міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш заявив про готовність своєї країни допомогти Україні у поверненні громадян чоловічої статі призовного віку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області