Американські чиновники тиснули на уряд у Києві, щоб той вирішив проблеми з проектом про мобілізацію, — NYT

10:57, 27 квітня 2024
У США переконані, що мобілізаційні зусилля країни були настільки ж критичними для стабілізації фронту та перелому перебігу війни, як і артилерія.
Американські чиновники тиснули на уряд у Києві, щоб той вирішив проблеми з проектом про мобілізацію, — NYT
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сполучені Штати Америки тиснули на Україну щодо ухвалення нового мобілізаційного закону (законопроект №10449). Про це повідомляє The New York Times.

Зокрема, в той час, коли американські чиновники тиснули на законодавців у Вашингтоні, щоб вони надали Україні більше військової допомоги, вони тиснули і на уряд Києва, аби той вирішив проблеми з мобілізацією.

За словами помічника держсекретаря США, у справах Європи та Євразії Джеймса О’Браєна, мобілізаційні зусилля країни були настільки ж критичними для стабілізації фронту та перелому перебігу війни, як і артилерія.

«Україна має переконатися, що у неї є люди, необхідні для боротьби», — зазначив він на прес-конференції.

The New York Times зазначає, що відсутність чіткості щодо того, як реалізовуватиметься ця політика, додала гарячих дебатів в Україні щодо цього заходу.

«Так, багато солдатів на фронті, включаючи десятки тисяч, які воюють без відпочинку більше двох років, вважають ухвалення нового закону про мобілізацію справедливим і чесним кроком», - написало видання.

Раніше голова Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин зазначив, що ключове питання зараз, яке дуже часто виникає в Європі – чому вони повинні виділяти зброю, якщо Україна не може мобілізувати людей, і це проблема.

Також повідомлялося, що Україні потрібно терміново потрібно мобілізувати більше військ і побудувати міцнішу оборону на лінії фронту. 

Крім того, Президент Володимир Зеленський зазначив, що західні партнери задаються питання, навіщо допомагати Україні, якщо парламент не проголосує закон про мобілізацію. «Захід запитує нас – а якщо ви не хочете мобілізацію, парламент не хоче голосувати, то а для чого вам допомога? Чому ми повинні допомагати?», – пояснив Президент, коментуючи необхідність прийняття закону про мобілізацію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області