Швеція полегшить життя українських біженців: що зміниться

16:09, 7 травня 2024
Українці в Швеції отримають швидший доступ до соціальних послуг.
Швеція полегшить життя українських біженців: що зміниться
Джерело фото: zakordon.rayon.in.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд Швеції планує спростити процедуру реєстрації для українців, які перебувають у країні, щоб вони могли швидше отримати номери соціального страхування, що відкриє для них широкі можливості. Про це повідомляє Sveriges Radio.

За поточними правилами, українці повинні прожити в Швеції три роки, перш ніж їх включать до реєстру населення та видають номер соціального страхування. Проте, уряд Швеції пропонує скоротити цей термін до одного року. Планується, що нові правила набудуть чинності з 1 листопада.

Марія Мальмер Стенергард, міністрка з питань міграції Швеції, пояснила, що це означає, що українці отримають доступ до медичної та стоматологічної допомоги, зможуть доглядати за дітьми та матимуть ідентифікаційний номер банку, що полегшить їхні зв'язки з органами влади та школою.

Зареєстровані в національному реєстрі українці матимуть можливість брати участь у програмі агентства зайнятості, яка надає підтримку у вивченні мови та пошуку роботи. За участь у програмі вони отримуватимуть більше грошей, ніж зараз.

Станом на 1 листопада цього року очікується, що близько 33 тисяч українців матимуть право на кращу допомогу у виході на ринок праці через цю програму. Однак, українці не матимуть права на допомогу на дітей або житло до отримання статусу резидента.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді