Українські лікарі в Польщі повинні будуть пройти мовний іспит

16:51, 14 травня 2024
Польща вимагатиме рівень В1 у володінні мовою від українських лікарів.
Українські лікарі в Польщі повинні будуть пройти мовний іспит
Соцмережі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Польщі планують внести зміни до вимог для лікарів з України, які хочуть працювати у цій країні. Згідно з нововведеннями, вони повинні будуть підтвердити своє знання польської мови на рівні В1. Про це повідомляє Rzeczpospolita.

Відповідно до запропонованих змін, лікарі та стоматологи, що працюють або планують працювати в Польщі за спрощеними умовами, мають пройти мовний іспит на рівні В1. Наразі такий іспит не обов'язковий для лікарів-біженців з України. Очікується, що ці зміни набудуть чинності з 1 липня 2024 року.

Згідно з нововведеннями, лікарі повинні до 1 січня 2026 року надати відповідній районній медичній раді документ, що підтверджує їхнє володіння польською мовою. В іншому випадку вони можуть втратити право на медичну практику.

Експерти розділяються в думках щодо вистачання рівня знань мови В1 для спілкування з пацієнтами в лікарнях. Деякі фахівці, зокрема представники Вищої Лікарської Ради, вважають, що для українських лікарів більш підходящим буде рівень В2.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Сліденко
    Андрій Сліденко
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Ірина Галига
    Ірина Галига
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва