Рада гальмує ухвалення законопроекту «Про житлово-комунальні послуги», — Г. Зубко

12:43, 25 липня 2017
Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко пояснив, чому парламентом до сих пір не прийнятий законопроект «Про житлово-комунальні послуги».
Рада гальмує ухвалення законопроекту «Про житлово-комунальні послуги», — Г. Зубко
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко розповів, чому Верховна Рада України гальмує ухвалення законопроекту «Про житлово-комунальні послуги». Оскільки документ розмежовує обов'язки та права споживача і постачальників послуг, то споживач змушений платити не тільки за спожиту енергію, але і за шалені втрати при її транспортуванні. Велика кількість витрат через неефективність підприємств на сьогоднішній день перекладається на споживача. Закон повинен визначити установку в будинку вузла обліку і людина буде платити не за нормативами, а за спожиту енергію, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра України.

Ще однією причиною «пробуксовки» закону в парламенті Геннадій Зубко називає передбачену в документі передачу будинків з балансу муніципалітетів на баланс громади будинку.

«Для муніципалітету це означає, що ті кошти, які вони сьогодні витрачають на ремонт житлового фонду, повинні надаватися не ЖЕКам, а жителям. А вже люди самі будуть вирішувати, якого підрядника вибрати, і точно проконтролюють, наскільки якісно виконана робота, і чи отримають гарантію на неї. Деякі муніципалітети втратять таким чином 300-400 млн грн щорічно. Зрозуміло, їм це не подобається, і вони шукають, як це можна обійти», — зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем'єр-міністр зазначив, що Закон «Про ЖКП» повинен був бути прийнятим в комплексі з Законом «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку».

«Саме ці два закони дають нам можливість «створити» в Україні, в сфері житлової нерухомості, інститут «ефективного власника». Інші вже прийняті закони по «пакету енергоефективності» покликані дати власнику інструменти впливу на енергоспоживання його житла.

Однак Закон «Про ЖКП» отримав 1500 поправок і два роки роботи в комітеті різних громадських організацій, експертного середовища. Нещодавно він був розглянутий у другому читанні в ВРУ, але депутати повернули його на доопрацювання в комітет ... Думаю, що восени повернемось до цього питання», — підкреслив Геннадій Зубко.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд