Українська родина в Німеччині судиться за статус «біженців»

13:16, 26 червня 2017
У Німеччині українська сім'я, яка видавала себе за сирійців, судиться з владою.
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сім'я обдурила владу для отримання статусу біженців.

Про це передає Європейська правда з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

«Сім'я з України, яка отримала статус біженців в Німеччині, видавши себе за сирійців, подала скаргу до німецького суду через скасування рішення після викриття обману», — йдеться в повідомленні.

Розгляд справи починається сьогодні, 26 червня, в Мюнстері.

Нагадаємо, Федеральне відомство з питань міграції та біженців зняло з родини статус біженців навесні 2016 року — після того, як у них виникли сумніви щодо походження подружжя і їх двох неповнолітніх дітей.

Українська родина приїхали в Німеччину в вересні 2014 року і подала прохання про надання притулку. У березні 2015 року Федеральне відомство у справах міграції та біженців схвалило прохання, яку розглянули в письмовому вигляді. Відзначається, що особисто з українцями ніхто не спілкувався.

«Після схвального рішення про надання притулку сім'я приїхала до притулку в Мюнстері, де перед іншими біженцями вихвалялась, як легко було обдурити німецьку владу — отримати статус біженців, не знаючи ні слова по-арабськи. Ця інформація дійшла до відомства і в квітні 2016 року рішення про надання статусу біженців було скасовано», — йдеться в повідомленні.

Українці подали скаргу на дії німецької влади до суду, посилаючись на існуючий в правовій системі Німеччини принцип захисту «законних очікувань».

Однак юридична сторона сумнівається, що українській родині вдасться скористатися юридичною лазівкою, оскільки сім'я спочатку надала неправдиві відомості.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду