Cуд продовжив домашній арешт одеському судді А. Бурану

14:31, 26 червня 2017
Заводський районний суд міста Миколаєва продовжив запобіжний захід судді Малиновського районного суду міста Одеси Олексію Бурану.
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Суддя обвинувачується у хабарництві і погрозах на замах на співробітників НАБУ.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила САП.

«Заводським районним судом міста Миколаєва продовжено дію запобіжного заходу судді Бурану О. М. у вигляді утримання під вартою і Селіхову А. В. у вигляді домашнього арешту, обвинувачених в кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди за ч. 4 ст. 368 КК України», — йдеться в повідомленні.

У САП повідомляють, що адвокати підзахисного не з'явилися на судове засідання, тому прокурори САП залучили адвоката по первинній правовій допомозі.

Зазначене рішення прийняте 23 червня 2017 року, відповідно до вимог чинного законодавства, — за день до закінчення терміну дії попередніх заходів запобігання.

Довідка: 29, липня 2016 прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно судді Малиновського районного суду міста Одеси Бурана О. М. Він обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України), а також в загрозі вбивства співробітників НАБУ при виконанні ними службових обов'язків (ч. 1 ст. 345 КК України).

У цій же справі за вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 і ч. 4 ст. 368 КК України, обвинувачується спільник зазначеного судді.

Нагадаємо, 29 березня 2016 року детективами Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Національної поліції був викритий суддя Малиновського районного суду міста Одеси Олексій Буран на одержанні неправомірної вигоди в сумі 500 тис. грн.

Також 31 березня 2016 року Верховна Рада дала згоду на арешт (взяття під варту) судді Малиновського районного суду міста Одеси Олексія Бурана.

Крім цього, 21 квітня 2016 року Апеляційний суд міста Києва після розгляду апеляційної скарги з боку захисту залишив без змін рішення про обрання запобіжного заходу для одеського судді Олексія Бурана у вигляді утримання під вартою до 28 травня. Постанова Апеляційного суду оскарженню не підлягає.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду