Два медика відповідатимуть у суді за смерть дитини

14:43, 3 листопада 2017
У Сумській області двох медпрацівників притягнуть до кримінальної відповідальності за неналежне виконання професійних обов'язків, що спричинило смерть дитини.
Два медика відповідатимуть у суді за смерть дитини
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокуратура Сумської області повідомила про підозру за ч. 2 ст. 140 КК України (Невиконання та неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки) лікаря-педіатра і медичної сестри маніпуляційного кабінету денного стаціонару дитячої поліклініки, повідомляє прес-служба прокуратури.

Недбале та несумлінне ставлення зазначених медпрацівників до виконання своїх посадових обов'язків призвело до смерті 7-річну дитину в результаті анафілактичного шоку, який виник як блискавична реакція на внутрішньом'язове введення ліків.

Зазначено, що трагедія сталася 9 серпня 2016-го після того, як в дитячу поліклініку звернулася мама з семирічним хлопчиком. Лікар діагностував у дитини обструктивний трахеобронхіт і призначив відповідне лікування. Однак після ін'єкцій в маніпуляційному кабінеті стан хлопчика на очах став погіршуватися. Лікарі приступили до реанімаційних дій, але після закінчення години в 12.02 була констатована смерть дитини.

Проведені експертизи та зібрані докази встановили, що лікар-педіатр, призначив антибактеріальну терапію, не переконавшись у сумісності медпрепаратів і без обліку наявності побічних реакцій. Також подальші реанімаційні дії проводилися несвоєчасно і з порушенням інструкції та алгоритму.

Варто зазначити, що медична сестра ввела медичні препарати на підставі отриманого папірця з вказівками лікаря, замість листа призначень, встановленої форми.

Крім цього, медсестра не забезпечила наявність в кабінеті лікарських засобів для надання невідкладної допомоги дітям, що призвело до несвоєчасного та неякісного проведення реанімаційних заходів.

Санкція ч. 2 статті 140 КК України передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Києві істотно зросла кількість випадків зараження менінгококовою інфекцією.

Також раніше повідомлялося, що в МОЗ назвали ліки, непридатні для лікування грипу.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду