У Мілані українці протестували проти російської опери в театрі La Scala: фото

17:47, 8 грудня 2022
На прем’єру в La Scala прийшли президент Італії Серджо Маттарелла, прем’єрка Італії Джорджа Мелоні та президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.
У Мілані українці протестували проти російської опери в театрі La Scala: фото
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Італійський театр опери та балету La Scala відкрив сезон російською оперою «Борис Годунов» Модеста Мусоргського, українці відреагували протестом. Про це повідомляє APA.

Так, українська спільнота в італійському Мілані вийшла на протест біля престижного оперного театру La Scala, вони засудили рішення керівництва театру відкрити 7 грудня театральний сезон виставою «Борис Годунов» російського композитора Модеста Мусоргського за твором поета Олександра Пушкіна.

Біля театру зібралась група з близько 30 українців, щоб протестувати проти висвітлення російської культури. Вони наголосили, що ця культурна подія є пропагандистською перемогою кремля під час російського вторгнення в Україну і прямо зараз путін веде війну, яка базується на запереченні унікальної української культури.

«Це маніфестація проти російської пропаганди, яка використовує власну культуру задля просування на Заході антидемократичного ультранаціоналістичного наративу «русского міра», - заявили організатори протестної акції.

До слова, на прем’єру в La Scala прийшли президент Італії Серджо Маттарелла, прем’єрка Італії Джорджа Мелоні та президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Відповідаючи на тези українців, президентка Єврокомісії похвалила їх як «фантастичних, хоробрих і мужніх людей», але сказала, що російську культуру не слід ототожнювати з путіним.

«Ми не повинні дозволити путіну знищити все це», - сказала фон дер Ляєн, маючи на увазі російських письменників і композиторів, в тому числі Модеста Мусоргського, автора «Бориса Годунова».

Мелоні запевнила, що Італія підтримує Україну в її захисті від російської агресії, також намагалася провести межу між культурою та політикою. «Ми не маємо нічого проти російського народу, російської історії, російської культури. Ми маємо щось проти тих, хто зробив політичний вибір вдертися в суверенну країну», — сказала вона.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді