Рада планує заборонити на час війни стягнення заборгованості за комунальні послуги

15:41, 18 липня 2022
Пропонується заборонити на час воєнного стану вчинення виконавчих дій у виконавчих провадженнях з виконання рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги.
Рада планує заборонити на час війни стягнення заборгованості за комунальні послуги
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт № 7531 «Про внесення зміни до пункту 10-2 розділу ХІІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про виконавче провадження» щодо виконання рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги у період дії воєнного стану, яким пропонується заборонити на час дії воєнного стану стягувати з фізосіб заборгованість за комуналку. За відповідне рішення проголосували 287 народних депутатів, повідомив перший заступник голови комітету з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Законопроєктом пропонується внести зміни до пункту 102  Перехідних положень Закону «Про виконавче провадження» та передбачити, що в період дії воєнного стану зупиняється  вчинення виконавчих дій у виконавчих провадженнях з виконання рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Зазначимо, що заборона на стягнення заборгованості за комунальні послуги була передбачена законопроєктом № 7317 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності приватних виконавців та примусового виконання судових рішень, рішень інших органів (посадових осіб) у період дії воєнного стану», який був підтриманий парламентом, однак заветований Президентом України Володимиром Зеленським.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що зміна вартості комунальних послуг не передбачається.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор: Ярослав Конощук 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області