Голова Об'єднаного комітету начальників штабів, генерал армії США Марк Міллі заговорив про переговори між Україною та РФ

09:59, 10 листопада 2022
У Пентагоні заговорили про можливість мирних переговорів між Україною та окупантами.
Голова Об'єднаного комітету начальників штабів, генерал армії США Марк Міллі заговорив про переговори між Україною та РФ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Якщо лінія фронту взимку стабілізується, на думку голови Об'єднаного комітету начальників штабів, генерала армії США Марка Міллі, «з'явиться вікно можливостей для початку переговорного процесу».

Далі цитуємо матеріал The Washington Post.

«Оголошений відступ Росії з Херсона, регіональної столиці на півдні України, яку вона захопила на початку війни, і потенційний глухий кут у боях протягом зими може дати обом країнам можливість домовитися про мир, заявив у середу генерал армії США Марк Міллі, голова Об'єднаного комітету начальників штабів.

За його словами, у війні, яка триває вже дев’ятий місяць, було вбито або поранено близько 40 000 українських мирних жителів і «понад» 100 000 російських солдатів. «Те саме, ймовірно, з українського боку», – додав Міллі.

«Була величезна кількість страждань, людських страждань», — сказав він в Економічному клубі Нью-Йорка.

Президент України Володимир Зеленський заявив у вівторок, що він відкритий для мирних переговорів з Росією щодо припинення війни, але лише за умови, що Росія поверне всі окуповані українські землі, надасть компенсацію за збитки, завдані війною, і постане перед судом за військові злочини.

Росія заявила, що відкрита до переговорів, і цього тижня оголосила, що почала відступ із Херсона.

Зеленський попередив, що росіяни симулюють відхід із Херсона, щоб заманити українську армію до закріпленого бою в стратегічному промисловому портовому місті, яке є воротами до окупованого Росією Кримського півострова.

Міллі, найвищий військовий офіцер США, сказав, що Росія скупчила в Херсоні 20-30 тисяч військових, і повний відступ може зайняти кілька тижнів.

«Початкові показники свідчать про те, що вони дійсно це роблять. Вони публічно оголосили, що роблять це. Я вважаю, що вони роблять це, щоб зберегти свої сили для відновлення оборонних рубежів на південь від річки (Дніпра), але це ще належить побачити», – сказав він.

Міллі сказав, що, можливо, росіяни скористаються відступом, щоб перезавантажити свої війська для весняного наступу, але «тут також є можливість, вікно можливостей для переговорів».

Але для того, щоб у переговорів був шанс, як Росія, так і Україна повинні досягти «взаємного визнання» того, що військової перемоги «неможливо досягти військовими засобами, і тому вам потрібно звернутися до інших засобів», – сказав Міллі, посилаючись як на приклад завершення Першої світової війни».

У свою чергу, як пише BBC, Марк Міллі «зазначив, що ознаки того, що Київ готовий відновити переговори з Москвою, пропонують «вікно» для переговорів».

«Останніми днями Україна виявила готовність вести деякі дискусії з Москвою після того, як президент Володимир Зеленський відмовився від вимоги усунення свого суперника Володимира Путіна від влади до відновлення переговорів.

Але, виступаючи в Нью-Йорку, генерал Міллі додав, що для того, щоб будь-які переговори були успішними, як Росія, так і Україна повинні досягти «взаємного визнання» того, що перемога під час війни «можливо не досягається військовими засобами, і тому вам потрібно звернутися до інших засобів».

Вищий генерал, який є найвищим військовим радником президента Джо Байдена, сказав, що масштаби втрат можуть переконати як Москву, так і Київ у необхідності переговорів протягом найближчих зимових місяців, коли бої можуть сповільнитися через мороз», - цитує його BBC.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Едуард Іванов
    Едуард Іванов
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Олег Новіков
    Олег Новіков
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олег Тимошенко
    Олег Тимошенко
    заступник голови Північно-західного апеляційного господарського суду
  • Володимир Сіверін
    Володимир Сіверін
    член Етичної Ради