У Білорусі запровадять смертну кару для чиновників та військових за державну зраду

13:54, 7 грудня 2022
Змінами передбачено покарання у вигляді смертної кари за зраду державі, вчинену посадовою особою, яка обіймає державну посаду, або особою, на яку поширюється статус військовослужбовця.
У Білорусі запровадять смертну кару для чиновників та військових за державну зраду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Білорусі ухвалили у першому читанні законопроект «Про зміну кодексів з питань кримінальної відповідальності», повідомила прес-служба палати представників Національних зборів республіки.

Як поінформували заступник голови комітету державної безпеки Республіки Білорусь Гладишев та заступник голови Постійної комісії Палати представників з національної безпеки Дубов, метою підготовки проекту Закону є «вжиття заходів запобіжного характеру за вчинення злочинів екстремістської (терористичної) спрямованості шляхом коригування Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів».

Так, проектом Закону пропонується внесення змін до санкції частини 2 статті 356 КК РБ, які передбачають можливість застосування виняткового заходу покарання у вигляді смертної кари за зраду державі, здійснену посадовою особою, яка обіймає державну посаду, або особою, на яку поширюється статус військовослужбовця.

У диспозицію статті 369-1 КК РБ вноситься доповнення «з метою встановлення відповідальності за поширення свідомо неправдивих відомостей, що дискредитують Збройні Сили, інші війська та військові формування, воєнізовані організації Республіки Білорусь». «Введення такої правової норми буде дієвим превентивним заходом поширення свідомо хибної невідповідної дійсності інформації про білоруську армію та інші «силові структури», - зазначили чиновники.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді