Раді рекомендують тимчасово звільнити бізнес від штрафів за несвоєчасну реєстрацію заблокованих податкових накладних: є умови

13:19, 12 грудня 2022
Пропонується звільнення від відповідальності платників податків за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних, дата складання яких припадає на період з лютого по травень 2022 року за умови забезпечення їх реєстрації не пізніше липня 2022 року.
Раді рекомендують тимчасово звільнити бізнес від штрафів за несвоєчасну реєстрацію заблокованих податкових накладних: є умови
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендує  депутатам тимчасово звільнити бізнес від штрафів за несвоєчасної реєстрації окремих податкових накладних. Відповідне рішення було ухвалене на сьогоднішньому засіданні комітету.

Передбачається звільнення від відповідальності платників податків за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних, дата складання яких припадає на період з лютого по травень 2022 року за умови реєстрації їх не пізніше липня 2022 року.

Також рекомендується звільнити бізнес від відповідальності за несвоєчасне подання річної фінансової звітності, уточнюючого розрахунку до річної податкової деларації з податку на прибуток підприємств, “з обов’язковим виконанням обов’язку протягом 3 місяців з дня скасування воєнного стану”. Зміни застосовуются з 27 травня 2022 року.

Крім цього податковий комітет рекомендував депутатам відновити для податкової та платників податків строки оскарження рішення про відмову у реєстрації податкових накладних.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді ухвалити законопроєкт щодо тимчасового встановлення граничних строків реєстрації податкових накладних.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Едуард Іванов
    Едуард Іванов
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Олег Новіков
    Олег Новіков
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олег Тимошенко
    Олег Тимошенко
    заступник голови Північно-західного апеляційного господарського суду
  • Володимир Сіверін
    Володимир Сіверін
    член Етичної Ради