ВАКС оголосив у міжнародний розшук депутата Київради від «Слуги народу» Владислава Трубіцина

14:42, 5 червня 2023
Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та оголосив у міжнародний розшук депутата Київради Владислава Трубіцина.
ВАКС оголосив у міжнародний розшук депутата Київради від «Слуги народу» Владислава Трубіцина
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорсуд оголосив у міжнародний розшук обраного від партії «Слуга Народу» депутата Київради від фракції «Слуга народу» Владислава Трубіцина, який залишив територію України та підозрюється в отриманні хабара.

Відповідну ухвалу на засіданні 5 червня постановили судді Ігор Строгий, Олена Танасевич та Катерина Сікора, задовольнивши клопотання сторони обвинувачення.

«Клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури(про міжнародний розшук Владислава Трубіцина) задовольнити. Оголосити Трубіцина Владислава Сергійовича у міжнародний розшук», - зазначається в ухвалі.

Трубіцин тричі не з'являвся на судові засідання у ВАКС, хоча був повідомлений про них належним чином.

За даними сторони обвинувачення столичний депутат ще 13 травня виїхав з України через пункт перетину "Рава Руська" за закордонним паспортом.

Випустили його на основі листа Головного управління розвідки. Згодом стало відомо, що до ГУР з проханням відпустити Трубіцина звернулись Сили спеціальних операцій. 

На підставі цього листа Трубіцин уже виїжджав за межі України. Було це ще 21 січня, однак на початку лютого він повернувся. Проте цього разу вчинив інакше.

Інтереси Трубіцина на засіданні представляла адвокат з регіональному Центру безоплатної правової допомоги. Вона попросила відкласти засідання для ознайомлення зі справою. Суд задовольнив прохання частково, відклавши розгляд клопотання про зміну запобіжного заходу(ймовірно на тримання під вартою).

Відповідне клопотання буде розглянуте під час наступного судового засідання. Окрім зміни запобіжного заходу, прокурор проситиме стягнути із Трубіцина заставу у розмірі майже 10 млн грн до державного бюджету.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 9 лютого детективи Національного антикорупційного бюро України заявили про  викриття депутата Київради (голову однієї з постійних комісій Київради) і ще п'ятьох осіб на одержанні хабара розміром 1,26 млн грн за сприяння в організації роздрібної торгівлі в столиці.

Голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк підтвердила, що викритим на хабарі депутатом Київради є представник "СН" Владислав Трубіцин.

НАБУ повідомило депутату про підозру. Повідомлення про підозру підписане генеральним прокурором.

Також правоохоронці оголосили підозру й решті осіб, викритих 9 лютого «на гарячому». Ідеться про помічника депутата Київради, виконувача обов'язків директора комунального підприємства, заступника директора комунального підприємства, заступника директора комунального підприємства, наближену до депутата особу.

Дії всіх шістьох підозрюваних кваліфіковані за ч.4 ст. 368 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) Кримінального кодексу України.

11 лютого у ВАКС поінформували про обрання імовірному співучаснику викритого на хабарництві депутата Київради запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 2 481 000 гривень.

Того ж дня ВАКС обрав запобіжний захід ще одному підозрюваному в цій справі — фігуранта арештували з можливістю внесення застави розміром 1 488 600 гривень.

Трубіцину був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 14 мільйонів 886 тисяч гривень.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ольга Горшкова
    Ольга Горшкова
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Сасевич
    Олександр Сасевич
    член Вищої ради правосуддя, суддя Львівського окружного адміністративного суду