Для запуску Служби дисциплінарних інспекторів потрібно додатково майже 9,8 млн. гривень

11:00, 1 жовтня 2023
Дисциплінарним інспекторам потрібні додаткові працівники, кабінети, ремонти та комп’ютери.
Для запуску Служби дисциплінарних інспекторів потрібно додатково майже 9,8 млн. гривень
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища рада правосуддя повідомила, що для відновлення дисциплінарної функції ВРП, окрім видатків на оплату праці 26 дисциплінарних інспекторів (включно з керівником Служби та його заступником), додатково потрібне ще майже 9,8 млн. гривень.

Як зазначила Рада правосуддя у своєму консультативному висновку щодо проекту державного бюджету на 2024 рік (законопроект 10000), відновлення дисциплінарної функції ВРП спричинить збільшення обсягу поточних витрат у 2024 році.

Так, 1 млн. 973 тис. гривень необхідні на оплату комунальних послуг у приміщенні, що буде орендоване для розміщення Служби дисциплінарних інспекторів. Як повідомляла «Судово-юридична газета», мова йде про будівлю на вулиці Тарасівська 15-А в Голосіївському районі Києва. Зараз в зазначеній будівлі знаходяться підрозділи Служби судової охорони.

Крім того, майже 4 млн. 914 тис. гривень необхідні для придбання комп’ютерів-моноблоків, багатофункціональних пристроїв і меблів для облаштування як робочих місць дисциплінарних інспекторів, так і працівників, які будуть здійснювати організаційне забезпечення Служби дисциплінарних інспекторів. Також, в зазначену суму входить закупівля паперу, канцелярського приладдя, витратних матеріалів для комп’ютерної та оргтехніки тощо.

Окремо в Раді правосуддя додали, що на виконання вимог Закону «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах» планується придбання захищених носіїв особистих ключів для працівників Вищої ради правосуддя з метою забезпечення гарантованої підтримки доступу до єдиних державних реєстрів та підпису документів в автоматизованій системі «Д-3».

Ще одна стаття видатків, яка досі не профінансована в належному обсязі – це послуги на оплату поштових послуг, ремонт та обслуговування комп’ютерної та офісної техніки (для забезпечення протягом року діяльності дисциплінарних інспекторів), облаштування IT – інфраструктури. Крім того, необхідно провести ремонтні роботи в будівлі, в якій будуть розміщуватися дисциплінарні інспектори.

На все це Вищій раді правосуддя додатково потрібні ще 2 млн. 836 тис. гривень.

Нагадаємо, що оклад дисциплінарного інспектора буде складати 80 250 гривень, заступника керівника Служби – 93 940 тис. гривень, а керівника Служби дисциплінарних інспекторів – 107 360 гривень.

Вища рада правосуддя не здійснює дисциплінарної функції з серпня 2021 року. Закон 9483-2, який передбачає відновлення дисциплінарних повноважень ВРП, 6 вересня 2023 року був прийнятий Верховною Радою у другому читанні і зараз очікує на підпис Президента.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду