«Я не буду танцювати, обіцяю» — канцлер Німеччини Олаф Шольц завів акаунт у TikTok

17:10, 8 квітня 2024
Канцлер Німеччини приєдналася до президента США Джо Байдена та лідера Франції Еммануеля Макрона на відеоплатформі TikTok.
«Я не буду танцювати, обіцяю» — канцлер Німеччини Олаф Шольц завів акаунт у TikTok
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Канцлер Німеччини Олаф Шольц приєднується до інших політичних лідерів, таких як президент США Джо Байден і президент Франції Еммануель Макрон, які також нещодавно створили канали TikTok.

«Я не буду танцювати. Я обіцяю. #TikTok», — написав Шольц у пості в соцмережі, оголосивши про цю новину.

Канцлер вперше натякнув на свій намір приєднатися до відеоплатформи під час громадянського діалогу в Дрездені 29 лютого. Цей крок у соціальних мережах пов’язаний з його політичною кампанією напередодні виборів до Європейського парламенту 9 червня та вирішальних регіональних виборів у східних землях Німеччини.

Ультраправа «Альтернатива для Німеччини» (AfD) вже дуже активно працює в TikTok , де успішно залучає молодих виборців.

Рішення Шольца також знаменує новий підхід уряду Німеччини, який минулого року висловив занепокоєння щодо безпеки додатка, що належить Китаю, і наказав співробітникам своїх міністерств видалити його на робочих пристроях.

Обліковий запис Шольца в TikTok, як і його присутність на інших платформах соціальних медіа, управляється урядовою прес-службою, яка в прес-релізі зазначила, що «розширює спектр інформації для громадян, які все частіше використовують TikTok, щоб дізнаватися та обговорювати політика».

«Крім ознайомлення з роботою федерального канцлера та інформації про політику уряду, тут буде місце для коментарів, запитань і пропозицій», – повідомили в прес-службі.

Як писала «Судово-юридична газета», 5 березня американські законодавці представили в Конгресі законопроект, який вимагає від китайської ByteDance відмовитися від TikTok.

Законопроєкт дає ByteDance 165 днів, щоб відмовитися від TikTok, яким користуються понад 170 мільйонів американців, або його виключать з магазинів програм від Apple та Google.

Згодом президент США Джо Байден, який раніше завів собі акаунт у TikTok, заявив про готовність підписати закон, який обмежить роботу застосунку TikTok китайській компанії ByteDance, пише CBS News.

Також ми писали, що врегулювати фільтрацію контенту в Telegram можна за прикладом Facebook – за допомогою громадських організацій.

Автор: Наталя Мамченко 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області