Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір на Право ТВ

18:50, 25 квітня 2024
Збільшення штрафів та кримінальна відповідальність за порушення правил військового обліку та мобілізації – прямий ефір на Право ТВ.
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір на Право ТВ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Порушення правил військового обліку та мобілізації за новим законом про посилення мобілізації – чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку? Чи передбачено законодавчими змінами без попереднього вручення повістки оголошувати особу в розшук, якщо вона не оновила військово-облікові дані?

Чи матимуть представники Нацполіції законні підстави затримувати військовозобов’язаних на вулиці? Яким чином буде реалізована процедура притягнення до відповідальності? Коли настає адміністративна відповідальність, а коли – кримінальна?

Чи можуть ухилянта засудити за Кримінальним кодексом заочно?

«Автоматизовані» штрафи для підприємств у 60 тис. грн, які не поставлять громадян на військовий облік – як це буде працювати на практиці?

Програма «Адвокат» на YouTube-каналі «Право ТВ» продовжує інформувати про права та обов’язки.

25 квітня о 19:30 запрошуємо доєднатися до прямої трансляції з теми «Посилення відповідальності за ухилення від військового обліку. Збільшення штрафів та кримінальна відповідальність за порушення правил мобілізації»

Протягом ефіру журналіст Дар’я Мезенцева обговорить з адвокатом Богданом Таньком такі тематики:

    1. Юридична оцінка можливих заходів впливу на особу, яка не виконує мобілізаційні обов’язки за законом 10449.
    2. Відповідальність військовозобов‘язаного на різних етапах. Коли адміністративна відповідальність перетікає у кримінальну? В якому разі може передбачатися затримання особи відповідно до нових змін?
    3. Які стадії військовозобов’язаний має пройти, аби його оголосили в розшук? Якщо статус «у розшуку» отриманий з порушенням процедури – як захистити свої права?
    4. Досудове розслідування справ про ухилення від призову. Судова практика щодо військовозобов’язаних за порушення правил мобілізації. Чи можуть ухилянта засудити за Кримінальним кодексом заочно.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду