Одеський суддя випросив у ВРП додатковий час на підготовку свого захисту

14:32, 5 липня 2017
На розгляді Третьої Дисциплінарної палати ВРП знаходиться дисциплінарна справа щодо голови Одеського окружного адмінсуду Олега Глуханчука.
Одеський суддя випросив у ВРП додатковий час на підготовку свого захисту
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

5 липня 2017 року Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя планувала розглянути дисциплінарну справу щодо судді Одеського окружного адміністративного суду Олега Глуханчука, відкритого за колективною заявою голови громадської організації «Волонтерський рух «Спільна мета» В. Савченко та народних депутатів України Д. Лінько, О. Петренко, А. Лозового, В. Парасюка.

Олега Глуханчука звинувачують в зухвалій поведінці, використанні ненормативної лексики на адресу співробітників патрульної поліції, які затримали 11 лютого 2017 року даного суддю в компанії з членом виконкому Одеської міської ради за водіння автомобіля в нетверезому стані.

Заявники вважають, що Олег Глуханчук своєю поведінкою порушив правила суддівської етики, що сприяло підриву довіри громадян до судової системи, зниженню впевненості суспільства в чесності і непідкупності суддів, тому повинен бути притягнутий до дисциплінарної відповідальності.

Інтереси судді на засіданні Третьої Дисциплінарної палати ВРП представляв адвокат. Він заявив, що тільки 3 липня між ним і Олегом Глуханчуком було укладено угоду про надання правової допомоги. На наступний день в ВРП було направлено клопотання про надання матеріалів справи для ознайомлення стороною захисту, які так і не надійшли. Тому сьогодні від імені судді у ВРП направлено ще одне клопотання з проханням відкласти розгляд справи в зв'язку з необхідністю підготовки узгодженої правової позиції сторони захисту.

Члени Вищої ради правосуддя нагадали представнику Олега Глуханчука, що дисциплінарну справу відкрито ще 10 травня 2017 року, тому заяви про брак часу для підготовки захисту звучать несерйозно, однак, з огляду на, що суддя вперше відсутній на засіданні дисциплінарної комісії ВРП, законодавство дозволяє відкласти розгляд справи через цю обставину.

Саме таке рішення і було прийнято Третьою Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, 3 липня Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя не змогла прийти до єдиного рішення і відклала розгляд справи судді ВАСУ.

 

 

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду