Вища рада правосуддя пожаліла суддю-трудоголіка

16:17, 5 липня 2017
Неналежний контроль за своєчасним внесенням постанов до Єдиного реєстру судових рішень не став приводом для дисциплінарного покарання.
Вища рада правосуддя пожаліла суддю-трудоголіка
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

5 липня 2017 року Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя розглянула дисциплінарну справу щодо судді Приморського районного суду міста Одеси Сергія Погрібного, відкритого за скаргою А. Батталова.

У скарзі йдеться про те, що рішення судді Сергія Погрібного, яке було прийнято 31 січня 2017 року по справі №522/25914/16-ц, згідно з даними Єдиного реєстру судових рішень, було відправлено судом для публікації тільки 28 лютого 2017 року. У той же час, згідно з п. 3 ст. 3 Закону України «Про доступ до судових рішень», суд загальної юрисдикції вносить до Реєстру всі судові рішення і особливі думки суддів, викладені в письмовій формі, не пізніше наступного дня після їх ухвалення або виготовлення повного тексту.

Присутній на засіданні дисциплінарної палати суддя погодився, що не здійснив належного контролю за діями свого помічника, який повинен був підписаний суддею постанову внести до Єдиного реєстру судових рішень.

У той же час Сергій Погрібний звернув увагу членів ВРП на наступні обставини. Так, в Приморському районному суді міста Одеси сьогодні серйозна нестача суддів — працюють 10 суддів замість 20. Щотижня суддя проводить більше 20 судових засідань, а в той нещасливий день, 31 січня 2017 року, до нього на розгляд надійшли 16 заяв і матеріалів, на які він повинен був відреагувати.

Крім цього, з 3 по 27 лютого суддя, вперше за кілька років, перебував у відпустці.

Порушення вимог законодавства не залишилося без уваги керівництва суду — помічнику Сергія Погрібного була оголошена догана. Суддя також зазначив, що його упущення все ж не створило жодних правових наслідків для заявника, оскільки постанова судді стосувалося повернення позовної заяви, а не справи по суті.

Порадившись, Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя взяла до уваги пояснення судді і постановила закрити дану дисциплінарну справу.

Нагадаємо, глава Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук випросив у ВРП додатковий час на підготовку свого захисту.

 

 

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду