Парламентарії і судді обговорюють конфлікт на Донбасі

13:19, 11 липня 2017
Андрій Парубій зазначив, що саме російський агресор повинен відповідати за завдані Україні збитки.
Парламентарії і судді обговорюють конфлікт на Донбасі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Верховній Раді проходить круглий стіл «Конфлікт на Донбасі: виклики, загрози і їх правове врегулювання», організований міжфракційним об'єднанням «Сприяння захисту прав і соціальної реабілітації учасників АТО» і Всеукраїнською асоціацією адміністративних суддів.

Захід відкрив спікер парламенту Андрій Парубій, який наголосив на важливості теми в сьогоднішніх умовах. Він зазначив, що саме російський агресор повинен відповідати за завдані Україні збитки.

Глава міжфракційного об'єднання Оксана Білозір зазначила, що дуже важливою є участь суддівського співтовариства у вирішенні тих викликів, які сьогодні стоять перед Україною. Зокрема, вона підкреслила роль Асоціації адмінсуддів і її віце-президента Наталії Блажівської.

«Сьогодні в цьому залі українського парламенту в стінах, де відбувається народження законів, нас зібрала спільна мета — об'єднати всі сили, всі цінні думки нашого юридичного співтовариства для вирішення найважливішої державної і суспільної проблеми — це конфлікт на Донбасі», — зазначила Наталія Блажівська.

Також Оксана Білозір зазначила, що раніше судді досить часто ставали заручниками певних політичних ігор, за рахунок чого одна з гілок влади отримувала вплив на іншу, судову владу.

«Зараз сталася деполітизація цих процесів, а функції, призначення, перекладу передані Вищій раді правосуддя. Таким чином, судова реформа заклала фундамент для стабільності судової системи, тому сьогодні це не просто зміна системи судоустрою, а зміна самого сенсу», — зазначила вона.

У заході беруть участь: заступник голови ВАСУ Михайло Смокович, голова Донецького апеляційного адмісуда Раїса Ханова, голова Апеляційного суду Донецької області Олександр Лісовий, голова Луганського окружного адмінсуду Сергій Чіркін, суддя Київського апеляційного адмінсуду Ірина Желтобрюх, судді Донецького окружного адмінсуду Тетяна Кравченко і Тетяна Загацька, суддя Львівського окружного адмінсуду Роксолана Качур, суддя Дніпропетровського окружного адмінсуду Роман Голобутовский, суддя Харківського окружного адмінсуду, керівник відокремленого підрозділу Асоціація адміністративних судів Олексій Котеньов, суддя Київського апеляційного адмінсуду, член Ради суддів України Євген Мєзєнцев, суддя Конституційного Суду України у відставці Олександр Пасенюк, член правління Міжнародного фонду «Судді для суддів» («Judges for Judges») Естер де Руідж Вестуурслід.

 

 

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд