Конкурс до Верховного Суду: найскладніші моменти відбору

18:40, 28 липня 2017
Переможці конкурсу діляться своєю думкою щодо етапів обрання суддів нового найвищого судового органу.
Конкурс до Верховного Суду: найскладніші моменти відбору
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Конкурс в новий Верховний Суд підходить до завершення. 27 липня Вища кваліфікаційна комісія суддів України затвердила рейтинг кандидатів за підсумками конкурсу.

Один з конкурсантів, який пройшов в тридцятку суддів Касаційного господарського суду нового Верховного Суду, Іван Міщенко надав ексклюзивний коментар «Судово-юридичній газеті» про свої враження від конкурсу.

Міщенко зазначив, що для нього конкурс також виявився не з легких — вимоги від кандидата були високими, і потрібно було показати не тільки дуже високий професійний рівень, а й необхідні психологічні якості.

«Дуже важливим елементом була репутація і особиста історія — кожен кандидат розкривав практично все своє професійне життя і відповідав на гострі питання не тільки ВККС, але і всього зацікавленого в результатах конкурсу суспільства. Мені здається, важливим був елемент щирості, здатності відповідати самому собі», — повідомив Іван Міщенко.

На думку конкурсанта, найскладнішим було очікування між етапами конкурсу.

«Очікування результатів, наступних етапів конкурсу іноді було виснажливим. Це, напевно, було найскладнішим для мене особисто. Говорячи про господарську палату ВС, хочу зазначити, що досить багато моїх колег-адвокатів і вчених змогли показати блискучі результати і опинитися в числі переможців конкурсу. Це яскраве свідчення високого рівня адвокатури та наукової спільноти, які змогли на рівних конкурувати з професійними суддями, в тому числі нинішнього Верховного і Вищого господарського судів», — зазначив Міщенко.

Також переможець конкурсу підкреслив основні очікування від роботи нового Верховного Суду.

«Очікую, насамперед: єдності судової практики; переходу на новий якісний рівень підготовки судових рішень, які б чітко і недвозначно регулювали найважливіші аспекти складних правових спорів. А також вважаю, що новий Верховний Суд повинен стати зразком для інших судів, і за професійними, і за особистісними характеристиками», — заявив Міщенко.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про враження ще одного кандидата, Ганни Вронської, яка поділилася нюансами процедури більш ніж 8-місячного періоду конкурсу.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області