Кандидати, які не пройшли конкурс до Верховного Суду, можуть спробувати ще раз

19:00, 28 липня 2017
Якщо до кандидата виникли під час конкурсу будь-які претензії, то такі кандидати все одно можуть брати участь в конкурсах.
Кандидати, які не пройшли конкурс до Верховного Суду, можуть спробувати ще раз
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кандидати, для яких участь у конкурсі до Верховного Суду закінчилася невдало, можуть спробувати свої сили на наступних конкурсах, в тому числі і в другому етапі конкурсу до Верховного Суду. Це відноситься і до тих конкурсантів, які не пройшли етапи співбесіди і пленарного розгляду, а значить, були визнані не здатними здійснювати правосуддя в новому Верховному Суді.

Про це сьогодні «Судово-юридичній газеті» розповів секретар кваліфікаційної палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів Станіслав Щотка.

«Кожен конкурс є унікальним. У кожному конкурсі будуть свої умови, під кожну інстанцію і спеціалізацію. В майбутньому, кандидатам, які на будь-якому етапі не пройшли до Верховного Суду, нічого не заважає брати участь в інших конкурсах. Невдача в конкурсі не означає, що той чи інший кандидат не може здійснювати правосуддя в суді в цілому», — розповів Станіслав Щотка.

За словами члена ВККС, такі кандидати можуть взяти участь в конкурсах вже через три місяці. Справа в тому що, за існуючими законодавчими нормами конкурсанти, які не пройшли конкурс, можуть брати участь через рік після участі в останньому, невдалому для них, конкурсі. Однак оскільки конкурс до Верховного Суду затягнувся, то вже скоро кандидати знову можуть спробувати щастя в конкурсних процедурах.

При цьому навіть якщо до кандидата виникли під час конкурсу будь-які претензії в зв'язку з їх майном, доходами, родинними зв'язками, конкретними судовими рішеннями, то такі кандидати все одно можуть брати участь в конкурсах.

«Якщо у когось із конкурсантів є великі, нездоланні проблеми, то це предмет розгляду інших органів, але не ВККС», — зазначив Станіслав Щотка.

Втім, очевидно, що у кандидата під час конкурсу знову може виникнути та ж сама ситуація внаслідок якої він зійшов з дистанції в попередньому конкурсі.

Ознайомитися зі списком переможців конкурсу можна за посиланням.

Автор:
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді