Що судді чекають від нового Верховного Суду?

15:15, 3 серпня 2017
Суддя першої інстанції розповіла про очікування, які покладає на новий ВС
Що судді чекають від нового Верховного Суду?
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Тетяна Суярко, член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області в своєму блозі прокоментувала формування нового Верховного Суду.

«Моя думка як судді першої інстанції, людини «з полів» судових розглядів — такого новітня історія України ще не знала. Як би не розвивалося наше суспільство далі, а з ним і такі громадські інституції як суд, повернення до старої системи призначення суддів вже не буде», — зазначила вона.

Тетяна Суярко поділилася своїми надіями, пов'язаними з новим Верховним Судом і його складом. Першим і ключовим питанням, на її погляд, є довіра.

«Упевнена, що головне питання, яке всіх цікавить: чи вдасться побороти корупцію в новому Верховному Суді? А я пропоную для початку просто не намагатися у себе в уяві малювати на лобі кожного судді слово «корупціонер». Інакше ми ніколи не розірвемо замкнуте коло: я не довіряю — тому що корупціонери, а раз корупціонери — я не довіряю. Жити з вірою легше і приємніше. Це як мінімум. А факти, вони — річ уперта. Впевнена, що з огляду на такого уважного ставлення громадськості до суддів ми про такі факти обов'язково дізнаємося, якщо такі насправді будуть. Разом: чекаю довіри», — підкреслила суддя.

Також вона зазначила, що чекає від нового складу ВС професіоналізму і напрямку судової практики в правильне русло: «У разі, якщо вищі інстанції будуть скасовувати рішення, вважаючи, що я неправильно витлумачила норму матеріального права чи застосувала норму процесуального, я хочу розуміти — чому? ... Щоб так і було написано, в чому я помилилася. Щоб стати краще. Загалом: чекаю професіоналізму».

Тетяна Суярко підсумувала, що чекає відкритості від Верховного Суду в усіх сенсах: для людей, і для суддів.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду