Станично-Луганський райсуд відновить роботу після тривалої перерви

09:48, 4 серпня 2017
Відновлення Станично-Луганського районного суду Луганської області — відповідь на неодноразові звернення від депутатів і громадян.
Станично-Луганський райсуд відновить роботу після тривалої перерви
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Нагадаємо 2 липня 2014 року при здійсненні антитерористичної операції на території Станично-Луганського району Луганської області було пошкоджено будівлю Станично-Луганського районного суду, внаслідок чого подальша робота суду за вказаною адресою виявилася неможливою.

Так, громадські активісти звернулися до Уповноваженого з прав людини у Верховній Раді України, щоб той посприяв у відновленні пошкодженого суду.

У зверненні було запропоновано відновити роботу районного суду в такому населеному пункті Станично-Луганського району Луганської області, в якому немає небезпеки для роботи суду в цілому, повідомляє прес-служба Апеляційного суду Луганської області.

В даний час є судді, які виявили бажання працювати в зазначеному суді.

Секретарі судових палат з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Луганської області Тополюк В. Є. і з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Луганської області Коновалова В. О. відзвітували про якість роботи місцевих судів Луганської області за перше півріччя 2017 року.

У першому півріччі 2017 року на розгляді в апеляційній інстанції перебувало 440 кримінальних справ відповідно до КПК і КПК 1960, з них з апеляціями на вироки місцевих судів — 185 справ.

Найбільший відсоток осіб, щодо яких вироки скасовані і змінені, мали такі суди: Лисичанський міський суд — 32%, Рубіжанський міський суд — 25%, Кремінський районний суд — 21,42%, Сєверодонецький міський суд — 15,47%.

Основними причинами скасування вироків були істотні порушення вимог кримінально-процесуального закону.

Крім того, Апеляційний суд Чернівецької області підвів підсумки роботи за I півріччя 2017 року.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду