Суддя Апеляційного суду Київської області уникнув звільнення

12:37, 23 серпня 2017
Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя 23 серпня відмовилася притягнути до дисциплінарної відповідальності суддю Апеляційного суду Київської області Андрія Дригу.
Суддя Апеляційного суду Київської області уникнув звільнення
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як випливає з матеріалів дисциплінарної справи, 10, 13 і 19 лютого 2014 року Суддя залишив в силі рішення судів першої інстанції про позбавлення водійських прав трьох учасників автопробігу в «Межигір'ї» 29 грудня 2013 року.

Як зазначив член дисциплінарної палати Микола Гусак, хоча Андрій Дрига і допустив ряд помилок, але в цілому характеризується позитивно і є кваліфікованим суддею. У 2016-2017 рр. жодне рішення судді по кримінальних справах не було скасовано.

«Ви повинні це прийняти до уваги», — звернувся Микола Гусак до колег по дисциплінарній палаті, додавши, що рекомендує не звільняти суддю, а направити його на навчання до Національної школи суддів з подальшою здачею кваліфікаційного іспиту.

В результаті дисциплінарна палата вирішила зовсім закрити дисциплінарну справу судді і не привертати Андрія Дригу до відповідальності.

Втім, як зазначили члени палати, це рішення може бути оскаржене заявником у справі судді і розглянуто Вищою радою правосуддя вже в пленарному складі.

Відзначимо, що суддя Андрій Дрига працює з 2001 року. У квітні 2016-го в первинному кваліфікаційному оцінюванні судді ВККС оголосила перерву в зв'язку з наявністю скарг на рішення Андрія Дриги під час подій Майдану.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області