Рада суддів підтримала суддю Ларису Гольник в конфлікті з головою

13:32, 7 вересня 2017
Рада суддів України висловилася з приводу конфлікту в Октябрському райсуді Полтави.
Рада суддів підтримала суддю Ларису Гольник в конфлікті з головою
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сьогодні, 7 вересня, Рада суддів України підтримала суддю Ларису Гольник в конфлікті з головою суду.

Нагадаємо, що конфлікт між головою Жовтневого райсуду Полтави Олександром Струковим і суддею цього ж суду Ларисою Гольник почався ще кілька років тому. Навесні 2014 року в Октябрський райсуд Полтави надійшла справа про адміністративне правопорушення відносно мера Полтави Олександра Мамая.

Прокуратура в 2013 році запідозрила градоначальника у виділенні ряду земельних ділянок своїй падчерці під будівництво торгових павільйонів. 14 січня 2015-го Олександр Мамай прийшов до Октябрського райсуду Полтави і за посередництва Олександра Струкова зустрівся з суддею Ларисою Гольник, запропонувавши їй закрити справу.

Суддя відмовилася це зробити, а незабаром інформація про дії мера і голови суду Олександра Струкова стала надбанням громадськості. Конфлікт надзвичайно затягнувся, в нього поступово виявилися залучені різні політичні сили і громадські організації.

Складна обстановка в результаті склалася і в колективі суду. Збори суддів проводилися рідко. У підсумку, тільки в 2017 році Рада суддів провела перевірку подій в Октябрському райсуді Полтави.

Перевірка Ради суддів встановила, що протягом декількох років Олександр Струков демонстрував упереджене ставлення до Лариси Гольник.

Зокрема, голова відмовлявся надавати судді відпустки, відрядження і встановив жорсткий контроль над перебуванням Лариси Гольник в суді. При цьому такий контроль стосувався виключно Лариси Гольник. Як розповіла сьогодні сама Лариса Гольник, Рада суддів повинна звернути увагу колективів судів на те, що дискредитовані судді не можуть займати адміністративні посади в судах.

Також Лариса Гольник попросила Раду суддів звернутися до Вищої ради правосуддя, щоб притягнути до дисциплінарної відповідальності Олександра Струкова.

У підсумку Рада суддів сьогодні визнала неприпустимими дії Олександра Струкова.

Колективу Октябрського райсуду Полтави необхідно також визначитися з доцільністю перебування Олександра Струкова на посаді голови суду. Пройшла і пропозиція звернутися до Вищої ради правосуддя з дисциплінарною скаргою щодо Олександра Струкова.

За цей пункт рішення проголосували 14 членів Ради суддів з 23.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду