Направлення справи на новий розгляд не є дисциплінарним проступком

15:20, 11 вересня 2017
Друга Дисциплінарна палата ВРП не знайшла підстав для відкриття дисциплінарної справи щодо суддів ВССУ.
Направлення справи на новий розгляд не є дисциплінарним проступком
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя розглянула питання про відкриття дисциплінарної справи чи про відмову в такій відносно суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Дмитра Луспеника, Бориса Гулько, Олександра Закропивного, Сергія Хопти і Світлани Штелик.

Зі скаргою до ВРП звернулася Леся Саварин, яка раніше вимагала в суді припинити дії «Альфа Банку», що порушують її права. У банку позивачка брала споживчий кредит під заставу нерухомого майна. Пізніше їй знадобилося отримати документи, що стосуються її кредиту. Банк ці документи надавати відмовився.

У скарзі в ВРП Леся Саварин вказала, що, розглядаючи її справу, перераховані судді відправили матеріали на новий розгляд. В діях суддів Палата порушень, що містять ознаки дисциплінарного порушення, не побачила. У відкритті дисциплінарної справи відмовлено.

Також Палата не знайшла підстав для відкриття дисциплінарної справи щодо суддів Вищого господарського суду України Сергія Могили та Івана Вовка.

Відмовлено у відкритті дисциплінарної справи і щодо судді Святошинського районного суду міста Києва Михайла Біди.

Нагадаємо, сьогодні, 11 вересня, Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя розглянула питання про відкриття дисциплінарної справи чи про відмову в такій відносно суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Віктора Кузнєцова та Галини Мостової. Зі скаргою звернувся Валерій Бурка, який вказав, що власники мантій перешкодили йому в доступі до правосуддя.

Також Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя розглянула ряд дисциплінарних справ, відкритих щодо суддів вищих судів і судів першої інстанції.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області