Конкурс до Верховного Суду: як у ВРП проводять співбесіди з кандидатами? (Відео)

09:08, 20 вересня 2017
Дивіться відеосюжет, як проходить заключний етап конкурсу до Верховного Суду.
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

14 вересня в Вищій раді правосуддя стартував десятиденний марафон з розгляду рекомендацій кандидатів в новий Верховний Суд.

Уже перший день показав, що легким розгляд кандидатур буде не для всіх. Деякі кандидати в судді не приховували свого розчарування ходом і результатами співбесіди.

У четвер непросто довелося доценту Одеської юридичної академії Єгору Краснову. Члени Вищої ради правосуддя влаштували кандидату справжній допит з пристрастю, ставлячи питання з найрізноманітніших сфер юриспруденції. Досить жорстко пройшов розгляд рекомендації для професора Міжнародного гуманітарного університету Тетяни Анцупової.

А ось судді Господарського суду Харківської області Олександру Мамалую довелося розповідати про свої дії, якщо колеги будуть мати намір схилити його на свій бік при ухваленні судового рішення.

Деякі експерти вже висловили невдоволення тим, що Вища рада правосуддя, на їхню думку, влаштувала кандидатам повторний іспит. Втім, кому з кандидатів все-таки вдасться одягнути мантію судді Верховного Суду, поки незрозуміло.

Вища рада правосуддя оголосить кандидатури, які будуть подані на затвердження президентові, тільки після 25 вересня, коли будуть розглянуті всі рекомендації кандидатів до Верховного Суду.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області