Allseeds ухиляється від виконання зобов'язань перед постачальниками на суму 24,5 млн грн

14:40, 28 вересня 2017
У Господарському суді Києва знаходиться справа про стягнення з дочірньої компанії Allseeds Group 24,5 млн грн заборгованості.
Allseeds ухиляється від виконання зобов'язань перед постачальниками на суму 24,5 млн грн
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У провадженні Господарського суду міста Києва знаходиться справа №910/8875/17 про стягнення з дочірньої компанії Allseeds Group — ТОВ «Олсідз Блек Сі» 24,5 мільйонів гривень заборгованості, яка виникла в зв'язку з невиконанням зобов'язань за контрактом з постачальником.

В рамках зазначеного контракту постачальник взяв на себе зобов'язання поставити, а ТОВ «Олсідз Блек Сі» прийняти і оплатити товар — насіння соняшнику. Однак після поставки кількох партій товару постачальник був змушений призупинити подальші поставки і звернутися з претензією про погашення заборгованості і про штрафні санкції у зв'язку зі систематичним простроченням оплати з боку покупця.

Як повідомляють представники компанії постачальника після півторарічних переговорів щодо погашення зазначеної заборгованості та отримання остаточної відмови, визначила такий борг безнадійним і продала його на користь фінансової компанії, що спеціалізується на стягненні проблемної заборгованості — ТОВ «Фінансова компанія «Фінсоле», яка й ініціювала зазначений судовий спір.

Коментуючи судовий процес, партнер юридичної фірми Trusted Advisors Артем Подільський, яка супроводжує фінансову компанію, повідомив, що компанія ТОВ «Олсідз Блек Сі» зловживає своїми процесуальними правами, користуючись формальним тлумаченням умов свого ж договору, стверджує про відсутність обов'язку сплачувати за поставлений і отриманий товар в зв'язку з відсутністю доказів передачі постачальником певних документів, які, по-перше, були передані покупцеві, а по-друге, не є обов'язковими з точки зору обов'язку сплачувати за постачання, зокрема, податкові накладні, які були не тільки передані і отримані ТОВ «Олсідз Блек Сі» в електронному вигляді, але і використані останнім для відшкодування ПДВ.

Крім того, ТОВ «Олсідз Блек Сі» і заявило позов про недійсність договору, і зупинило процес стягнення до його розгляду (справа №911/2247/17). Судом при цьому накладено арешт на рахунки ТОВ «Олсідз Блек Сі» з метою забезпечення позовних вимог, а також триває процес оскарження зупинення провадження у справі.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд