ВРП відсторонила суддю зі Слов'янська за підозру в отриманні хабара

12:47, 3 жовтня 2017
Підозрюваний суддя отримав від адвоката порушника 6 тис. грн.
ВРП відсторонила суддю зі Слов'янська за підозру в отриманні хабара
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища рада правосуддя 3 жовтня ухвалила рішення усунути від здійснення правосуддя заступника голови Слов'янського міськрайонного суду Ігоря Мінаєва до 28 листопада.

Як випливає з матеріалів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, 27 вересня суддя став фігурантом кримінального провадження у ч. 3 ст. 368 («одержання неправомірної вигоди»). Правоохоронні органи запідозрили його у вимаганні та отриманні 6 тис. грн. від місцевого жителя, запідозреного у вчиненні правопорушення за ст. 130 («керування транспортним засобом в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння») Кодексу про адміністративні правопорушення. В обмін на гроші суддя, за даними слідства, пообіцяв закрити адміністративну справу порушника.

27 вересня близько 21:25 Ігор Мінаєв отримав від адвоката порушника 6 тис. грн., але після цього був затриманий. Солом'янський районний суд Києва обрав судді запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Відзначимо, що член Ради правосуддя Ірина Мамонтова, звернула увагу, що Солом'янський райсуд відмовив слідству у клопотанні про вилучення справи про адміністративне правопорушення, але, тим не менш, співробітники правоохоронних органів все одно вилучили її під час обшуку. Представник антикорупційної прокуратури у відповідь повідомив, що справу в підсумку було повернуто в суд, а вилучена вона була, оскільки слідство визнало її речовим доказом.

Як повідомили Раді правосуддя з Слов'янського міськрайонного суду, суддя Ігор Мінаєв з 27 вересня по 19 жовтня перебуває у відпустці. На засіданні Ради, 3 жовтня, він був відсутній.

В результаті Вища рада правосуддя прийняла рішення відсторонити суддю від здійснення правосуддя до 28 листопада 2017 року.

Нагадаємо, 2 жовтня ВРП тимчасово відсторонила від правосуддя суддю Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області.

Автор:
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області