Україна виконує свої зобов'язання перед ЄС, — І. Насалик

10:07, 26 липня 2017
Були зроблені кроки щодо імплементації законодавства відповідно до європейських вимог.
Україна виконує свої зобов'язання перед ЄС, — І. Насалик
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна послідовно виконує зобов'язання перед ЄС в енергетичному секторі. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час робочої зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом Австрії в Україні Герміною Поппеллер, повідомляє uaprom.info.

Міністр запевнив, що Україна в повній мірі дотримується зобов'язань щодо впровадження «Третього енергопакету», імплементації Угоди про асоціацію з ЄС і зобов'язань за Паризьким кліматичними угодами.

«Ми підтримуємо ініціативи, які, перш за все, спрямовані на економію традиційних паливно-енергетичних ресурсів за рахунок зменшення обсягу їх споживання і використання нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії», — зазначив Ігор Насалик. — «За цей рік кардинально змінилася позиція в енергетичному секторі країни».

Як зазначив міністр, були зроблені кроки з імплементації законодавства відповідно до європейських вимог, стабілізації роботи атомної генерації, а також диверсифікації поставок ядерного палива і зменшення використання вугілля антрацитної групи на ТЕС і ТЕЦ України.

Також Ігор Насалик повідомив, що затверджений план ремонтів енергоблоків АЕС на чотири роки, диверсифіковані поставки ядерного палива з акцентом на американську компанію Westinghouse, а частка атомної генерації в балансі електричної енергії становить близько 58%.

«Всі ці заходи дозволили зменшити навантаження на теплову генерацію», — зазначив міністр.

Також, за його словами, це дозволило зменшити кількість викидів.

На зустрічі приділили увагу і питанню транзиту газу.

«Газотранспортна система України здатна забезпечувати надійний безперебійний транзит газу до країн Європи», — підкреслив міністр.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду