У Києві з’явилася вулиця Лондонська – в якому районі і яку вулицю перейменували

23:02, 28 вересня 2022
За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київміськради підтримав рішення щодо перейменування вулиці Пітерської на Лондонську.
У Києві з’явилася вулиця Лондонська – в якому районі і яку вулицю перейменували
Джерело фото: poltava.to
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Київська міська рада повідомляє, що з метою дерусифікації топоніміки в Солом’янському районі вулицю Пітерську перейменовано на Лондонську.

«Назва вулиці Пітерська походить від розмовної народної назви російського міста Санкт-Петербург. З метою зменшення культорологічного впливу країни-агресора на столичну топоніміку шляхом рейтингового електронного голосування в додатку «Київ Цифровий» було обрано нову назву цієї вулиці. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 11 211 голосів, набрала пропозиція – вулиця Лондонська, яка запропонована на честь столиці Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії. Велика Британія є одним з головних союзників України у війні проти РФ», - сказано у повідомленні.

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення щодо перейменування вулиці Пітерської на Лондонську.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд