Призначити і скасувати належного користувача можна в Електронному кабінеті водія

12:34, 29 вересня 2022
Ініціювати призначення належного користувача в Електронному кабінеті водія може як власник транспортного засобу, який ділиться своїм авто, так і водій, який хоче на законних підставах керувати цим авто.
Призначити і скасувати належного користувача можна в Електронному кабінеті водія
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

З 20 вересня призначити належного користувача транспортного засобу і скасувати таке призначення можна в Електронному кабінеті водія. Належний користувач — це фізична особа, яка на законних підставах користується транспортним засобом, що їй не належить. Про це повідомляє Голосний сервісний центр МВС.

«Ділитись транспортним засобом в умовах воєнного стану буває життєво важливо. Проте нести відповідальність за порушення правил дорожнього руху має безпосередньо водій, який був за кермом, а не власник транспортного засобу. Особливо з працюючою системою автоматичної фото- та відеофіксації. Тому можливість призначати належного користувача на певний строк та скасовувати його у будь-який момент завжди актуальна, а особливо під час дії воєнного стану», — зазначив заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий.

Як зазначається, ініціювати призначення належного користувача в Електронному кабінеті водія може як власник транспортного засобу, який ділиться своїм авто, так і водій, який хоче на законних підставах керувати цим авто. Варто знати певні контактні дані один одного, аби скористатись сервісом.

Наприклад, власник формує заявку, водієві приходить лист на email із посиланням на перехід до Електронного кабінету водія, для підтвердження заявки. Або навпаки, водій кидає такий запит через Електронний кабінет водія власнику, тим самим способом, вказавши email-адресу.

«Перехід за посиланням у листі переводить того, хто має підтвердити шеринг транспортного засобу, до заявки. У кінці такої заявки треба накласти електронний підпис, як відповідний метод ідентифікації особи. Як тільки електронний документ було підписано з одного боку, він приходить тому, хто ініціював процес шерингу авто на підтвердження. Іншій стороні теж треба поставити електронний підпис. Так обидва користувачі, навіть перебуваючи на відстані один від одного, знають, що заявку було розглянуто і схвалено ними обома», - кажуть у сервісному центрі.

Зазначається, що розгляд заяви системою відбувається автоматично, а обробка запитів триває до 5 хвилин у реальному часі. Результат — у водія, якого призначили належним користувачем, з’являється серед документів у Електронному кабінеті водія та в застосунку Дія свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду