Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні на 625 млн доларів

19:59, 4 жовтня 2022
До нового пакету допомоги увійдуть ракетні установки HIMARS.
Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні на 625 млн доларів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сполучені Штати передадуть Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть ракетні установки HIMARS. Про це заявив президент США Джо Байден, повідомляє пресслужба Білого дому.

Пакет озброєння на суму 625 млн доларів також включає артилерійські системи та боєприпаси, бронетехніку та транспортні засоби.

4 жовтня Байден провів телефонну розмову зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським. Спочатку про це повідомляли ЗМІ, а потім інформацію підтвердили у Білому домі.

За інформацією відомства, під час переговорів Байден запевнив, що його країна ніколи не визнає спроб анексії українських територій Росією і продовжуватиме підтримувати Україну.

"Президент Байден також підтвердив незмінну готовність Сполучених Штатів забезпечити сувору ціну будь-якій фізичній, юридичній особі чи країні, які надають підтримку російської анексії", - розповідають у Білому домі.

У переговорах президент США згадав і "зернову угоду" та заявив про необхідність продовжити термін її дії. Також він звернув увагу на зусилля США щодо згуртування світу навколо боротьби України проти країни-агресора.

Нагадаємо, що Світовий банк оголосив про виділення додаткових $530 млн на підтримку України у вирішенні негайних потреб, які виникли через вторгнення Росії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
gmail sharing button
messenger sharing button
telegram sharing button
whatsapp sharing button
print sharing button
I
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд