На Одещині викрили схему ухилення від мобілізації з подальшим виїздом за кордон

20:59, 5 жовтня 2022
За 6200 доларів фігуранти виготовляли пакет документів про непридатність чоловіків до служби у ЗСУ за станом здоров’я.
На Одещині викрили схему ухилення від мобілізації з подальшим виїздом за кордон
Фото: facebook.com/DSI.police.ukraine
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області спільно зі слідчими Одеського районного управління №1 обласної поліції викрили незаконну схему, організовану для уникнення від мобілізації з подальшим виїздом за кордон. Про це повідомляє пресслуба Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

«36-річний житель Одещини обіцяв за винагороду організувати нібито рішення військово-лікарської комісії щодо непридатності громадян до проходження військової служби за станом здоров’я. Завдяки цим документам чоловіки отримували безперешкодну можливість виїхати за межі України.

3 жовтня поліцейські затримали організатора та спільницю під час одержання 6200 доларів США. Гроші вилучено на місці події та проведено ряд санкціонованих обшуків.

Обох фігурантів затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголошено підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

За скоєне організатору та спільниці може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що працівники Державного бюро розслідувань  завершили досудове розслідування щодо організаторів та учасників злочинної групи, які незаконно переправляли через кордон чоловіків призовного віку.

Крім того, на Закарпатті прокуратура повідомила про підозру адвокату за фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон за грошову винагороду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва