Наркотики під виглядом комбікорму: на Харківщині правоохоронці викрили ділків

22:00, 6 жовтня 2022
Під виглядом комбікормів для тварин ділки переправили понад 1,5 тони соломки опійного маку.
Наркотики під виглядом комбікорму: на Харківщині правоохоронці викрили ділків
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Працівники ДБР спільно з Нацполіцією вилучили у Харкові понад 1,5 тонни соломки опійного маку, з якої можна було виготовити близько 100 тисяч доз наркотиків вартістю щонайменше 25 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

«Ділки намагались налагодити у Харкові виготовлення наркотиків у промислових масштабах з метою розповсюдження зілля не лише у регіоні, а й у прифронтових районах. При цьому зловмисники планували «кинути сіті» і в лавах військових, які сьогодні успішно захищають країну на передовій. Тому слідство буде досліджувати версію наявності «російського сліду», адже російські спецслужби не полишають спроб будь-якими методами підірвати бойову готовність наших Збройних Сил», — йдеться у повідомленні.

Для реалізації своїх злочинних намірів до обласного центру під виглядом комбікормів для тварин ділки переправили понад 1,5 тони соломки опійного маку.

Працівники ДБР під час отримання вантажу затримали трьох осіб. Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

В ході подальших слідчих дій правоохоронці також виявили підпільний цех, де фасували сировину з метою подальшого збуту. Він був замаскований у одному з будинків приватного сектору Харкова. Вилучено ще близько 200 кг сировини і вже розфасованого та готового до збуту зілля, а також спеціальне обладнання.

Нині встановлюються джерела постачання наркотичного засобу. Слідство триває.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси