14 жовтня — День захисників і захисниць України

08:40, 14 жовтня 2022
День захисників та захисниць України у 2022 році має особливе значення.
14 жовтня — День захисників і захисниць України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У п’ятницю, 14 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.

День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою «День захисника України». 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України.

Датою свята не випадково обрано саме 14 жовтня, адже цього дня відзначають також День українського козацтва, символом якого була Богородиця.

Редакція «Судово-юридичної газети» вітає всіх захисників і захисниць України! Щиро зичимо міцного здоров’я, незламного духу та янгола-охоронця у боротьбі за перемогу. Ви – опора держави. Спокій українців – у ваших надійних руках. Нехай віра оберігає вас від ворожої зброї, а любов до країни допомагає у найскладніші миті!

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном