Українцям пояснили, що робити, якщо виникають затримки і виплати ВПО не надходять понад місяць

19:41, 16 жовтня 2022
В Мінреінтеграції пишуть, що якщо виникають затримки і виплати не надходять понад місяць – це технічні проблеми, які варто усувати якнайшвидше.
Українцям пояснили, що робити, якщо виникають затримки і виплати ВПО не надходять понад місяць
Джерело фото: depositphotos/ Fotofabrika
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України пояснює, що виплати державної допомоги внутрішнім переселенцям нараховуються тричі на місяць: 3-го, 12-го та 23-го числа, натомість раз в місяць відбувається виплата. Якщо виникають затримки і виплати не надходять понад місяць – це технічні проблеми, які варто усувати якнайшвидше.

Громадянам радять звернутися до органу соцзахисту за місцем фактичного перебування та з’ясувати причину. У Мінреінтеграції наголошують, що в органі соцзахисту зобов’язані вас прийняти – незалежно від того, де саме ви зареєстровані.

«Держава прагне всіляко допомогти українцям, які були змушені через війну покинути свій дім. Гроші та житло – дві ключові проблеми, що турбують наших людей. Намагаємось не лише забезпечити вчасно виплати щомісячної державної допомоги з бюджету (2 тис. грн на дорослих і 3 тис. грн на дітей чи людей з інвалідністю). Ми також додатково співпрацюємо з міжнародними гуманітарними організаціями,  щоб фінансова підтримка була більш значною. Головна мета – дати людям можливість адаптуватися, облаштуватися на новому місці, знайти роботу, ввійти у більш стабільний ритм життя», – коментує ситуацію Віцепрем’єрка України Ірина Верещук.

Також ми писали, що у КМДА розповіли, хто може отримати одноразову адресну матеріальну допомогу до Дня захисників і захисниць України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд