В Україні розробили комплекс економного споживання електроенергії у пікові години

15:44, 19 жовтня 2022
Розробили комплекс економного споживання електроенергії для населення, підприємств, установ та організацій, зокрема в період максимального навантаження.
В Україні розробили комплекс економного споживання електроенергії у пікові години
Фото: КМУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Відповідальні відомства розробили деталізований комплекс економного споживання електроенергії населенням, підприємствами, установами та організаціями в умовах дії воєнного стану, зокрема в період максимального навантаження в години пік. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 18 жовтня та додав, що цей комплекс заходів дозволить прагматично та ефективно застосовувати обмеження у разі потреби.

«За цей тиждень ми довели, що можемо оперативно відновлювати й повертати до роботи більшість енергомереж.  Окупантам не вдасться зробити Україну темним місцем на мапі світу. Для цього енергетики, рятувальники, місцева влада, Уряд працюють у посиленому режимі. Всі на своїх місцях. Всі знають, що робити. Все відновимо», — зазначив Прем’єр-міністр.

Шмигаль підкреслив, що енергетики зараз без перебільшення працюють 24 години на добу, аби подолати наслідки російського терору, та закликав подякувати їм, обмеживши споживання електроенергії.

«Вчора під час вечірнього піка рівень споживання електроенергії в Києві знизився на 10% щодо попереднього дня, в усьому центральному регіоні — на 8%. Проте загалом по Україні рівень споживання під час вечірнього піка вчора збільшився на 1,8%. Зростання відбулося за рахунок західних та північних областей України», — зауважив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр наголосив, що максимальна економія електроенергії наразі дуже важлива, адже кожен кіловат енергії, яку українці не використають, дасть додаткову стабільність нашій енергосистемі.

Нагадаємо, що Україна потребує закриття неба над об'єктами енергетики, оскільки війська РФ продовжують завдавати ударів по критичній інфраструктурі. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області