Зеленський прокоментував заяву РФ щодо «брудної бомби»: Усі все розуміють

09:00, 24 жовтня 2022
Зеленський дав зрозуміти, що застосувати ядерну зброю в нашій частині Європи може лише один суб’єкт.
Зеленський прокоментував заяву РФ щодо «брудної бомби»: Усі все розуміють
Фото: ОП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Застосувати ядерну зброю може лише один суб'єкт у цій частині Європи, заявив Президент України Володимир Зеленський, коментуючи заяву міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

"Коли сьогодні російський міністр оборони влаштовує телефонну карусель і обдзвонює іноземних міністрів із розповідями про так звану брудну ядерну бомбу, всі все добре розуміють. Розуміють, хто джерело всього брудного, що тільки можна уявити в цій війні", - сказав він у відеозверненні.

"Всюди, куди Росія принесла смерть і деградацію, ми повертаємо нормальне життя. Саме це – про українців. Там, де Україна – ніколи не знищується життя. А ось там, куди приходить Росія, вона всюди залишає масові могили,  зруйновані міста та села, заміновану землю, знищену інфраструктуру та природні катастрофи!" – сказав Зеленський.

"І якщо хтось може застосувати ядерну зброю в нашій частині Європи, то це лише один суб'єкт - і цей суб'єкт якраз і наказав товаришу Шойгу кудись там дзвонити", - наголосив президент.

Він додав, що світ має максимально жорстко відреагувати на дії РФ. "Якщо Росія підготувала чергове підняття ставок і черговий ескалаційний крок - вона вже зараз, превентивно і до будь-якого нового свого "бруду", має побачити, що світ це не проковтне", - сказав він.

Раніше ми писали, що Голова МЗС України Дмитро Кулеба вважає пропаганду РФ про «брудну бомбу» не лише абсурдною, а й небезпечною – росіяни часто звинувачують інших у тому, що планують самі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду