Україна вимагає дотримання 4 пункту Будапештського меморандуму через шантаж РФ, — Резніков

09:23, 24 жовтня 2022
Міністр оборони: Світ має дати відповідь на ядерний шантаж Росії.
Україна вимагає дотримання 4 пункту Будапештського меморандуму через шантаж РФ, — Резніков
фото з сайту армія inform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Через брехливі заяви Росії про нібито підготовку застосування Україною так званої "брудної бомби" Україна запрошує моніторингові місії ООН і МАГАТЕ й вимагає дотримання 4 пункту Будапештського меморандуму. Про це міністр оборони Олексій Резніков написав у Twitter.

"Щодня українська армія звільняє нашу землю від російського бруду. Думка про "брудну бомбу" нам огидна. Запрошуємо моніторингові місії ООН і МАГАТЕ відвідати Україну. Світ має дати відповідь на ядерний шантаж Росії. Вимагаємо дотримання п. 4 Будапештського меморандуму", – йдеться у його повідомленні.

Нагадаємо, у п. 4 Будапештського меморандуму йдеться про підтвердження зобов'язання підписантів домагатися негайних дій з боку Ради Безпеки ООН з надання допомоги Україні як державі-учасниці Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, що не володіє ядерною зброєю, у разі, якщо Україна стане жертвою акту агресії або об'єктом погрози агресією з використанням ядерної зброї.

Раніше ми писали, що голова МЗС України Дмитро Кулеба вважає пропаганду РФ про «брудну бомбу» не лише абсурдною, а й небезпечною – росіяни часто звинувачують інших у тому, що планують самі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду