Залужний у розмові з Міллі запевнив у брехливості заяв РФ щодо «брудної бомби»

08:30, 25 жовтня 2022
Головнокомандувач ЗСУ запевнив, що російські звинувачення щодо планів України застосувати «брудну бомбу» є дезінформацією.
Залужний у розмові з Міллі запевнив у брехливості заяв РФ щодо «брудної бомби»
Фото: prm.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову з головою об'єднаного комітету начальників штабів США, генералом Марком Міллі. Про це він повідомив на своєму Телеграм-каналі.

Залужний запевнив, що російські звинувачення щодо планів України застосувати «брудну бомбу» є дезінформацією, а ЗСУ не мають жодного виду зброї масової поразки.

Він наголосив, що ЗСУ змушені захищати своїх дітей, батьків, будинки від неспровокованої агресії росіян.

«Мені байдуже, які історії вигадує Росія для того, щоби вбивати українців. Я все одно захищатиму свій народ і свою країну», - заявив Залужний.

Він також розповів Міллі, що ЗСУ проводять активну оборону та наступальні дії у головних напрямках з метою звільнення населених пунктів, вирівнювання лінії фронту, заняття панівних висот та вигідних рубежів. Ситуація на фронті напружена, але цілком контрольована, зазначив він.

«Росіяни проводять сплановані інформаційні операції для введення в оману з приводу своїх реальних намірів, проте ці спроби зазнають невдачі - ми бачимо реальний стан справ і реагуємо належним чином», - сказав генерал.

У відповідь на запитання свого американського колеги про способи та засоби протидії масованим атакам БПЛА типу Shahed-136 Залужний поділився досвідом ЗСУ.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський прокоментував заяву РФ щодо «брудної бомби».

Через брехливі заяви Росії про нібито підготовку застосування Україною так званої "брудної бомби" Україна запрошує моніторингові місії ООН і МАГАТЕ й вимагає дотримання 4 пункту Будапештського меморандуму, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва