Виправдовувала збройну агресію РФ: у Житомирі посадовиці ліцею повідомлено про підозру

14:01, 30 жовтня 2022
Підозрювана виправдовувала злочини збройних сил РФ проти українського народу.
Виправдовувала збройну агресію РФ: у Житомирі посадовиці ліцею повідомлено про підозру
Фото: ОГП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Житомирі посадовиці навчального закладу повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, а також  глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 436-2 КК України), передає пресслужба ОГП.

«За даними слідства, заступниця директора одного з ліцеїв Житомира у квітні 2022 року, перебуваючи біля зруйнованого ворогом ліцею, заявила своїм колегам, що у знищенні навчального закладу винна влада України, а не російський агресор.

Підозрювана намагалася переконати їх у тому, що керівництво України спровокувало росіян, які проводять спецоперацію, стріляти. Вона засуджувала дії української влади, стверджуючи, що потрібно було домовитися з РФ та прийняти їхні умови.

Також підозрювана виправдовувала злочини збройних сил РФ, заявляла, що вони ведуть визвольну боротьбу проти націоналістичних рухів та діючої влади, і що президент РФ не віддавав наказу про повномасштабне військове вторгнення в Україну, ніякої збройної агресії з боку росіян в Україні немає, а Крим завжди належав РФ», — сказано у повідомленні ОГП.

Раніше ми писали, що жінку засудили на 5 років через заклики до росіян «звільнити» Маріуполь.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном