Де ветерану безоплатно зробити рентген, МРТ чи КТ – НСЗУ

23:01, 5 листопада 2022
Більшість інструментальних обстежень покриваються Програмою медичних гарантій і безоплатні для всіх українців.
Де ветерану безоплатно зробити рентген, МРТ чи КТ – НСЗУ
Зображення від Freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національна служба здоров’я України розповіла, де ветерану безоплатно зробити рентген, МРТ чи КТ.

Так, більшість інструментальних обстежень покриваються Програмою медичних гарантій і безоплатні для всіх українців. Зокрема безоплатними є рентген, МРТ й КТ. Однак важливо дотримуватися певної послідовності дій.

​У яких випадках рентген, МРТ, КТ – безоплатні

  1. Як і всі інструментальні обстеження – рентген, МРТ й КТ безоплатні, якщо їх призначає лікар і виписує таке направлення.

З електронним направленням безоплатно зробити обстеження можна в медзакладі, який має договір з НСЗУ за пакетом «Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах». Заклад зможе надати таку послугу за наявності відповідного обладнання.

У НСЗУ радять зателефонувати в медзаклад, щоб уточнити чи проводять там необхідне обстеження та записатися на зручний час. Потім прийти у визначений час з електронним направленням та пройти обстеження безоплатно.

  1. Якщо інструментальне обстеження призначили під час лікування в стаціонарі, то окремо за неї платити не потрібно. Вартість процедури покриває Програма медичних гарантій, а організувати її має персонал закладу, де пацієнт лікується. Окреме направлення не потрібне.
  2. Рентген, МРТ, КТ та інші інструментальні обстеження безоплатні й при доставленні бригадою екстреної медичної допомоги в лікарню, яка має договір з Національною службою здоров’я. Декларація з сімейним лікарем та електронне направлення у таких випадках не потрібні.  

«Платними рентген, комп’ютерна томографія чи МРТ можуть бути, якщо пацієнт самостійно вирішує пройти таке дослідження, без направлення лікаря. Але закликаємо не вдаватися до таких кроків, адже лише медичний фахівець, який бачить комплексну картину, зможе розшифрувати результати обстеження правильно», - наголошують у НСЗУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки