Готував фейки для ток-шоу Соловйова: СБУ затримала ворожого агітатора, фото

13:49, 12 листопада 2022
За свої «послуги» поплічник агресора сподівався отримати громадянство рф та оселитися в одному з населених пунктів підмосков’я.
Готував фейки для ток-шоу Соловйова: СБУ затримала ворожого агітатора, фото
Фото: ssu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили на Буковині ворожого інтернет-агітатора, який поширював дезінформацію про внутрішню обстановку в регіоні та дискредитував Сили оборони України. Про це йдеться у пресслужбі СБУ.

«Серед його найпоширеніших «вкидів» – це дописи в забороненій соцмережі «Вконтакте» про нібито загострення суспільно-політичної ситуації в західній Україні через війну з рф.

Також він «розганяв» брехню про діяльність державних органів влади, підрозділів українських військ та волонтерських організацій.

Серед адресатів цієї фейкової інформації був особисто кремлівський пропагандист Соловйов, з яким затриманий був на прямому зв’язку.

Саме йому агітатор допомагав формувати деструктивний контент для подальшого оприлюднення у провокаційних сюжетах і «ток-шоу» на телеканалі «россия 1».

За це поплічник агресора сподівався отримати громадянство рф та оселитися в одному з населених пунктів підмосков’я», — повідомили у СБУ.

За даними слідства, зловмисником виявився мешканець Чернівецької області, який раніше займався адвокатською практикою. Після початку повномасштабного вторгнення він активно закликав у соцмережах до підтримки окупантів, а також виправдовував їхні воєнні злочини.

«Таким чином він потрапив у поле зору представників кремлівських інформресурсів і розпочав з ними «співпрацювати» на шкоду державній безпеці України.

Для спілкування з ними використовував месенджери та анонімні Телеграм-канали країни-агресора», — додали у СБУ.

Раніше ми писали, що Офіс Генерального прокурора повідомив, що адвокату з Буковини повідомлено про підозру у визнанні правомірною збройну агресію РФ проти України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду