Кабмін удосконалив механізм розроблення містобудівної документації на місцевому рівні

10:46, 25 листопада 2022
Зміни покликані покращити якість та прозорість процесу підготовки до розроблення містобудівної документації на місцевому рівні.
Кабмін удосконалив механізм розроблення містобудівної документації на місцевому рівні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації, які удосконалюють механізм розроблення комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад, генеральних планів населених пунктів та детальних планів територій. Відповідна постанова вже опублікована на сайті Уряду, передає Мінрегіон.

 «Зміни покликані покращити якість та прозорість процесу підготовки до розроблення містобудівної документації на місцевому рівні, а також забезпечити врахування у ній державних інтересів. Крім того, вони сприятимуть комплексному розробленню заходів цивільного захисту в громадах на рівні планування територій», – зазначив в.о. Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський.

Зокрема, зміни:

уточнюють порядок отримання замовником містобудівної документації державних інтересів та інтересів суміжних територіальних громад, склад та зміст містобудівної документації на місцевому рівні, серед іншого в частині врахування вимог щодо планування заходів з цивільного захисту населення;

удосконалюють вимоги до картографічної основи, на якій має здійснюватися розроблення містобудівної документації на місцевому рівні, та процедури отримання, витягу з містобудівної документації;

удосконалюють механізм розроблення містобудівної документації на місцевому рівні в частині уточнення використання окремих термінів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді