Від двох-трьох місяців: скільки потрібно часу, щоб підготувати мобілізованих без досвіду

18:47, 19 грудня 2022
Підготовка мобілізованих ділиться на індивідуальну та колективну й може зайняти від двох-трьох місяців і навіть більше.
Від двох-трьох місяців: скільки потрібно часу, щоб підготувати мобілізованих без досвіду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Підготовка мобілізованих загалом може займати від двох-трьох місяців і навіть більше. Про це повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

Так, підготовка мобілізованих ділиться на індивідуальну та колективну й може зайняти від двох-трьох місяців і навіть більше.

«Громадян, які раніше не проходили військову службу, в обов'язковому порядку відправляють на підготовку до навчальних центрів. Це мінімум місяць, якщо складніша спеціальність, то додаємо щонайменше два тижні, а то й місяць, а то й 2,5 місяці. Це індивідуальна підготовка», - сказав він на брифінгу.

Окрім цього колективна підготовка.

«Тобто коли військовослужбовець потрапить до підрозділу, і цей підрозділ готується до залучення до зони бойових дій. З цим підрозділом також проводять заняття на полігонах та інших ділянках місцевості», - повідомив він.

У Командуванні Сухопутних військ ЗСУ зазначили, що загалом така підготовка (індивідуальна + колективна) «може зайняти від двох-трьох місяців і навіть більше».

Підрозділ в обов'язковому порядку навіть тих, хто вже має якийсь досвід служби, залучає до виконання бойових завдань – відбувається бойове злагодження, підготовка на полігонах.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді