Наводив ракети на Харківську ОДА: агент рф отримав довічне увʼязнення

15:52, 13 листопада 2023
Чоловік збирав інформацію про ЗСУ та інфраструктуру у Харкові шляхом особистого спостереження, опитування місцевих жителів та фіксації даних.
Наводив ракети на Харківську ОДА: агент рф отримав довічне увʼязнення
Фото: Харківська обласна прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

До довічного увʼязнення засудили російського агента, який наводив ракети на Харківську ОДА та інші цивільні будівлі. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Чоловік з лютого по квітень 2022 року збирав інформацію про ЗСУ та інфраструктуру у Харкові шляхом особистого спостереження, опитування місцевих жителів та фіксації даних.

Він передавав розвіддані через заборонену в Україні соцмережу двом жінкам, які працюють на російські спецслужби. Одна з них нині проживає у Москві. У 2014 році вона перебувала на окупованій території в Донецькій області, де проходила службу у лавах так званої «днр» як медсестра. Інша кураторка мешкає у м. Санкт-Петербург і є очільницею проросійської організації «Спасём Донбасс».

Зазначається, що 28 лютого 2022 року чоловік надіслав кураторці у Москві координати Харківської обласної державної. Він надав дані для завдання ударів по головному офісу фірми ХАДО. А також ще низку адрес у місті, які в подальшому були обстріляні окупантами. 

Ворожий агент також публікував у соцмережах дописи, у яких заперечував збройну агресію рф проти України та схвалював дії загарбникаів. 

Він поширив публікацію з проросійською пропагандою про те, що «у м. Мерефа американськими вченими проводяться випробування небезпечних біологічних препаратів на пацієнтах».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області